klimatherm serres

Get Adobe Flash player

 

 

KLIMATHERM
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Ραιδεστου 20 Σερρες Τηλ.: 23210 53926 Fax.: 23210 51650
e-mail.: klimathe@otenet.gr www.klimatherm-com.gr

Η εταιρία KLIMATHERM, με έδρα τις Σέρρες δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνοντας ηλεκτρομηχανικά έργα θέρμανσης - ψύξης - ηλιακών συστημάτων
σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Πάνω από 18 χρόνια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχουμε αποδείξει ότι η ποιότητα ζωής των πελατών μας είναι και δική μας δουλειά.

Γεωθερμία - Πλεονεκτήματα  

 Χαμηλό κόστος λειτουργίας, το 70% έως 80% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση-δροσισμό απορροφάται από το γεωεναλλάκτη, το κόστος λειτουργίας ενός γεωθερμικού συστήματος είναι εξαιρετικά μειωμένο.

Φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς δεν εξαντλεί τους ενεργειακούς πόρους και δεν παράγει ρύπους (μηδενικές εκπομπές CO2).

Ελευθερία χώρων, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι μία μικρή και συμπαγής αντλία.

Μηδενική συντήρηση, ο γεωεναλλάκτης δεν χρειάζεται συντήρηση, ενώ η αντλία γεωθερμίας μόνο έναν περιοδικό έλεγχο.

Αθόρυβη και ασφαλής λειτουργία.

Γεωθερμία - Λειτουργία

  Γεωθερμία είναι η εκμετάλλευση της ενέργειας που μας προσφέρει το υπέδαφος. Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι η γη διατηρεί σε σχετικά μικρό βάθος τη θερμοκρασία της σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τη χρήση ενός γεωεναλλάκτη, ενός συστήματος δηλαδή σωληνώσεων που τοποθετούμε στο υπέδαφος, μιας αντλίας γεωθερμίας και ενός ενδοδαπέδιου συστήματος, μπορούμε να θερμάνουμε το χειμώνα και να δροσίσουμε το καλοκαίρι οποιαδήποτε κατοικία.

Το χειμώνα το μίγμα νερού-γλυκόλης του εξωτερικού κυκλώματος απορροφά την αποθηκευμένη ενέργεια του εδάφους και με τη βοήθεια της αντλίας πετυχαίνουμε θερμοκρασίες νερού 35-45ºC, αρκετές για τη λειτουργία της δαπεδοθέρμανσης.

Το καλοκαίρι το σύστημα ακολουθεί την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή απάγει θερμότητα από το κτίριο και τη μεταφέρει στο γεωεναλλάκτη.
Γεωθερμία - Μορφές Γεωθερμίας

  Οι ανάγκες του σπιτιού σας, η έκταση του, ο περιβάλλων χώρος και ο γεωλογικός του χαρακτήρας ορίζουν τη μορφή και την επιλογή του γεωεναλλάκτη σας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω τα συστήματα γεωθερμίας είναι τα εξής:

Οριζόντιο σύστημα, στο οποίο κυκλοφορεί ένα μίγμα νερού-γλυκόλης και το οποίο τοποθετείται σε μικρό βάθος (κλειστό κύκλωμα), όπου δεν υπάρχουν θερμοκρασιακές εναλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών, καλύπτοντας επιφάνεια διπλάσια των τετραγωνικών μέτρων που θέλουμε να θερμάνουμε.

Κατακόρυφο σύστημα, το οποίο το τοποθετείται σε μεγαλύτερο βάθος (κλειστό κύκλωμα) και όταν ο εξωτερικός χώρος δεν επαρκεί για τη δημιουργία οριζόντιου δικτύου. Στην περίπτωση αυτή εγκαθίστανται ζευγάρια σωληνώσεων τα οποία βυθίζονται σε γεώτρηση 60-100 μέτρων για να δεσμεύσουν την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία της θέρμανσης και του δροσισμού.

Ανοιχτό σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία των υπόγειων υδάτων αντλώντας νερό και επιστρέφοντας το στον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα

Γεωθερμία - Γεωθερμικές Αντλίες   Οι αντλίες θερμότητας νερού/νερού, ή αλλιώς αντλίες γεωθερμίας, εκμεταλλεύονται το γεωθερμικό δυναμικό του υπεδάφους, δηλαδή τη θερμότητα που είναι αποθηκευμένη στο έδαφος, και τη μεταφέρουν στο νερό της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή στα ζεστά νερά χρήσης.

Μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις μορφές γεωθερμίας (οριζόντια, κάθετη ή ανοιχτού τύπου) παράγοντας ζεστό ή κρύο νερό για θέρμανση ή δροσισμό, αντίστοιχα. Ο υψηλός βαθμός απόδοσης των γεωθερμικών αντλιών τις καθιστά εξαιρετικά οικονομικές ως προς τη χρήση τους και εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους όλο το χρόνο.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ

Οι γεωθερμικές αντλίες έχουν πλήθος πλεονεκτημάτων μεταξύ των οποίων είναι ο μεγάλος συντελεστής απόδοσης (COP έως 5,7), δηλαδή, με 1KW καταναλισκόμενης ενέργειας, παράγονται 5,7KW χρηστικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με όλα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

Μια αντλία γεωθερμίας αντικαθιστά πλήρως τα κλασικά συστήματα θέρμανσης (λέβητας πετρελαίου, φυσικού αερίου,κ.α.). Τροφοδοτείται μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και η ίδια μονάδα παράγει θέρμανση, δροσισμό και ζεστά νερά χρήσης.

Οι αντλίες στην λειτουργία τους είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αφού χρησιμοποιούνε ψυκτικό υγρό R-410A και έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τέλος, σημαντικά πλεονεκτήματα των αντλιών γεωθερμίας είναι το μικρό μέγεθος τους και η αθόρυβη λειτουργία τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ

Το μίγμα νερού-γλυκόλης που κυκλοφορεί στο κύκλωμα του γεωεναλλάκτη απορροφά ενέργεια από το έδαφος και οδηγείται στον εξατμιστή ο οποίος δεσμεύει την ενέργεια αυτή. Μέσω του εξατμιστή μεταδίδεται στο ψυκτικό μέσο της αντλίας το οποίο μετατρέπεται από υγρό σε αέριο. Το ψυκτικό μέσο, το οποίο κινείται σε ένα κλειστό κύκλωμα, περνάει από το συμπιεστή και συμπιέζεται ώστε να αυξηθεί η πίεση και η θερμοκρασία του στην επιθυμητή τιμή. Έπειτα, οδηγείται στο συμπυκνωτή όπου και αποβάλλει όλη τη θερμότητα που έχει αποθηκεύσει στο νερό του κυκλώματος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Το ψυκτικό μέσο μεταφέρεται στη βαλβίδα εκτόνωσης και εκτονώνεται, ώστε να επιστρέψει στον εξατμιστή και να επαναλάβει την ίδια διαδικασία.

 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Ιδιότητες-Πλεονεκτήματα

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν όλη την επιφάνεια του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

 • Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης λόγω ομοιόμορφης θέρμανσης και έλλειψης ξηρότητας του χώρου.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω μειωμένων θερμικών απωλειών και λειτουργίας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (35oC – 45oC). Ταυτόχρονα λόγω μειωμένου λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης επιτυγχάνεται βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους εγκατάστασης.
 • Πλήρης εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων και ελευθερία στη διαμόρφωση τους με συνέπεια καλαίσθητες αρχιτεκτονικές διαρρυθμίσεις τους.
 • Ασφαλέστερη θέρμανση χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.
 • Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με χώρους περιοδικής θέρμανσης μέσω fan coil ή θερμαντικών σωμάτων.
 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον με τη δυνατότητα χρήσης ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας όπως η ηλιακή, η γεωθερμική και η αντλία αέρα – νερού.
 • Δυνατότητα δροσισμού με την προσθήκη μόνο του κατάλληλου μηχανισμού παραγωγής ψυχρού νερού (ψύκτης, αντλία θερμότητας).

Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Λειτουργία
Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μορφή θέρμανσης που συνδυάζει συνθήκες θερμικής άνεσης και οικονομικής λειτουργίας. Στο σύστημα αυτό, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα. Η μετάδοση της θερμότητας πραγματοποιείται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς τον θερμαινόμενο χώρο, από τα χαμηλότερα στρώματα προς τα υψηλότερα σε όλη την επιφάνεια του χώρου χωρίς ισχυρά ρεύματα. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η επιθυμητή διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας, δηλαδή στο ύψος της κεφαλής η θερμοκρασία ανέρχεται στους 18-20οC.

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν όλη την επιφάνεια του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής δηλαδή άνετη και υγιεινή διαβίωση σε συνθήκες θερμικής θαλπωρής. Αισθητική χωρίς περιορισμούς στην σύγχρονη μοντέρνα κατοικία και φιλικότητα προς το περιβάλλον, μπορεί κανείς να τα απολαμβάνει εύκολα εξοικονομώντας ενέργεια και έξοδα, χάρη στην ενδοδαπέδια θέρμανση!

Δροσισμός - Λειτουργία  
Όταν αναφερόμαστε στην έννοια του δροσισμού, εννοούμε ότι μετατρέπουμε το δάπεδο κάθε χώρου σε μια τεράστια ψυχρή επιφάνεια. Ο δαπεδοδροσισμός αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα που προσφέρει άνεση απορροφώντας ομοιόμορφα τη θερμότητα από όλες τις κατευθύνσεις.

Πηγή Ενέργειας η αντλία θερμότητας αέρος-νερού, που το καλοκαίρι απορροφά τη θερμότητα της κατοικίας, μέσω του ενδοδαπέδιου κυκλώματος και την αποβάλλει στο περιβάλλον.

Το χειμώνα η διαδικασία αντιστρέφεται, προσάγοντας ζεστό νερό στους σωλήνες της ενδοδαπέδιας, με τη χρήση της ενέργειας που υπάρχει στο περιβάλλον.

Η θερμοκρασία νερού προσαγωγής στο ενδοδαπέδιο σύστημα δροσισμού είναι 14-18ºC, ενώ η θερμοκρασία δαπέδου κυμαίνεται στους 20-22ºC, έχοντας εξασφαλίσει στον εσωτερικό χώρο χαμηλότερη θερμοκρασία 5-7ºC.

Δροσισμός - Πλεονεκτήματα  
Άνεση και υγιεινό περιβάλλον, χωρίς θόρυβο και ρεύματα αέρα με ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στο χώρο, δίνοντας την αίσθηση «σπηλιάς».

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, εκμετάλλευση μεγάλης ψυκτικής επιφάνειας, υψηλότερες θερμοκρασίες νερού προσαγωγής, μείωση απωλειών από το δάπεδο.

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων, δεν υπάρχουν καμιάς μορφής εμπόδια στο χώρο μας.

Καθαροί χώροι, χωρίς αντιαισθητικούς ή περιττούς όγκους, χωρίς μαυρίσματα στους τοίχους.

Οικονομία, χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, πετυχαίνουμε οικονομικότερη λειτουργία με τη χρήση αντλίας θερμότητας αντί για το κοινό λέβητα.

Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού

Compact αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης αέρα-νερού για θέρμανση- ψύξη & ζεστό νερό χρήσης από 7 kW έως 25 Kw

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Logatherm WPL της Buderus χρησιμοποιούν την ενέργεια του αέρος του περιβάλλοντος για την παραγωγή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης. Η φύση μας παρέχει την ενέργεια της δωρεάν και η εκμετάλλευσή της με τις αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης της Buderus προσφέρει ιδιαιτέρα οικονομική λειτουργία.

Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας

Γεωθερμική αντλία θερμότητας, υψηλής απόδοσης και εσωτερικής τοποθέτησης για θέρμανση-ψύξη & ζεστό νερό χρήσης από 9 kW έως 33 kW.

Η γεωθερμική αντλία θερμότητας Logatherm WPS της Buderus μεταφέρει θερμότητα, η οποία προέρχεται από τα επιφανειακά στρωματά της γης (που η θερμοκρασία παραμένει σχεδόν σταθερή σε όλη τη διάρκεια του έτους) πολύ απλά στο σπίτι σας. Και αυτό πολύ οικονομικά, λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας είναι δωρεάν από τη φύση και το υπόλοιπο το προσθέτει η Buderus με τη μέγιστη δυνατή απόδοση (COP~5).

 

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BUDERUS

 • Hλιακός συλλέκτης υψηλής απόδοσης με πλαίσιοαπό αλουμίνιο και προστατευτικές γωνίες ασφαλείας χωρίς κυάθιο για αισθητήριο.
 • Επιλεκτικός χάλκινος απορροφητής μαύρου χρωμίου συγκολλημένος με υπερήχους.
 • Τοποθέτηση σε ταράτσα/κεραμοσκεπή.
 • Για παράλληλη λειτουργία με επίτοιχο λέβητα ή ταχυθερμαντήρα αερίου υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Solar Kit
 • Η γωνία κλίσης για τα ηλιακά σε ταράτσα είναι 35°. Η γωνία κλίσης σε κεραμοσκεπή ρυθμίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις τις στέγης και κυμαίνεται μεταξύ 25° και 45°.
 • Κρύσταλλο ασφαλείας 3,2 mm με αντοχή στο χαλάζι.
 • Θερμομόνωση από ορυκτοβάμβακα πάχους 55 mm, ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Ταχυσύνδεσμοι με εύκαμπτους σωλήνες από EPDM και συνδετήρες κλιπ για γρήγορη συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρική αντίσταση 3,5 kW.
 • Συλλέκτης με ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE & Solarkeymark.

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SKYLAND

Eγγυημένη υψηλή απόδοση
Η ειδική διαμόρφωση του απορροφητή, η βελτιστοποίηση των αποστάσεων μεταξύ των σωλήνων, μεταξύ του απορροφητή και του υάλινου καλύματος και η δημιουργία αερίων στρωμάτων μεταξύ των μονώσεων, εγγυώνται στον ηλιακό θερμοσίφωνα SKY LAND  μέγιστη απομάστευση ηλιακής θερμικής ενέργειας και ελάχιστες θερμικές απώλειες.

Συλλέκτης πολλαπλής μόνωσης
Ο συλλέκτης  SKY LAND    διαθέτει διπλή οπίσθια μόνωση που αποτελείται από ένα στρώμα  20 mm διογκωμένης πολυουρεθάνης επικαλυμμένο και από τις δυό πλευρές με φύλλο αλουμινίου, συν ένα στρώμα 30 mm απο προσυμπιεσμένο υαλοβάμβακα επικαλυμμένο με μαύρο ύφασμα από ίδιο

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ GREE

 • Οικονομική λειτουργία. Άριστη ενεργειακή απόδοση Ά κλάσης με την τεχνολογία του νέου οικολογικού υγρού υψηλής απόδοσης R410a και την χρήση συμπιεστών D.C. Inverter Twin rotary και Scroll υψηλής απόδοσης!
 • Αυξημένη απόδοση στη θέρμανση με την χρήση της τεχνολογίας D.C. Inverter!
 • Με ηλεκτροστατικά φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων μικρότερα του 1 μίκρον!

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ TOSHIBA

H Toshiba διαθέτει μονάδες οικιακού κλιματισμού τελευταίας τεχνολογίας με Ενεργειακή Κλάση Α, Υψηλό Βαθμό Απόδοσης (COP), αυξημένο έλεγχο της Ποιότητας του Εσωτερικού Αέρα (Indoor Air Quality), χαμηλή Στάθμη Θορύβου, Μοντέρνο Σχεδιασμό και Εύκολη Χρήση για τη καλύτερη δυνατή άνεση όλων των μελών της οικογένειας

ΛΕΒΗΤΑΣ PELLET KITURAMI

Θέρμανση και ζεστό νερό με το πάτημα ενός κουμπιού. Μέγιστη Απόδοση. Φιλικοί προς το περιβάλλον.
 Η Kiturami με 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή λεβήτων, δημιούργησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο GANGWON τον πιο πετυχημένο πράσινο λέβητα pellet.
20+1 Λόγοι για να αποκτήσετε λέβητα Pellet Kiturami KRP.
Παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού με το πάτημα ενός κουμπιού.
 Ατελείωτο ζεστό νερό, χειμώνα καλοκαίρι.
 Υψηλή ολική απόδοση του λέβητα 92%, για μεγάλη οικονομία.
Ευκολία στη χρήση, ο μοναδικός που συνοδεύεται απο θερμοστάτη χώρου με αυτοδιάγνωση βλαβών που ελέγχει και ρυθμίζει τη λειτουργία του λέβητα.
Μεγάλη θερμαινόμενη επιφάνεια του λέβητα.
Αυτόματο σύστημα αυξομείωσης της ισχύος του λέβητα, για αποφυγή συχνών επανεκκινήσεων.
Ο μοναδικός με δικό του σύστημα αυτονομίας χώρων για θέρμανση και ζεστό νερό. Ασύγκριτο design.
Βολικές διαστάσεις, με μεγάλη αποθήκη pellet(300kg).
Εύκολη τοποθέτηση. Εύκολο καθάρισμα.

Λέβητας πέλλετ red COMPACT

Ο λεβητας πελλετ (pellet) red COMPACT αποτελεί την ιδανική λύση για μικρές εγκαταστάσεις (μικρά λεβητοστάσια, περιοχή τοποθέτησης κάτω από σκάλες κ.τ.λ.).

Ο λέβητας πέλλετ red COMPACT διαθέτει ενσωματωμένο κυκλοφορητή, ενσωματωμένο καυστήρα και δοχείο διαστολής με αποτέλεσμα την εύκολη και άμεση σύνδεσή του στο δίκτυο της υδραυλικής εγκατάστασης θέρμανσης. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε νεόδμητα κτίρια όσο και σε υφιστάμενα.

Επιπλέον:
Ο λέβητας διατίθεται σε ισχύ από 8Kw έως 24Kw.
Ο ομομαστικός βαθμός απόδοσης ανέρχεται σε 93%.
Παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης του με δοχείο αδρανείας ή μπόιλερ ζεστού νερού.
Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων για τον έλεγχο των παραμέτρων λειτουργίας του λέβητα ενώ παράλληλα διακρίνεται και για την ευκολία στην χρήση του.
Η δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου (pellet) έχει χωρητικότητα 110 lit εξασφαλίζοντας μεγάλη αυτονομία λειτουργίας.
Ο red Compact διαθέτει ενσωματωμένο εναλλάκτη ζεστού νερού χρήσης.
Η εστία καύσης (σχάρα) του λέβητα είναι κατασκευασμένη από χυτοσιδηρό (μαντέμι) για την μέγιστη αντοχή της κατασκευής και την μεγάλη διάρκειας ζωής.
Ευρύχωρο συρτάρι αποθήκευσης της στάχτης για αραιά διαστήματα καθαρισμού της, εβδομαδιαίο καθάρισμα.  

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΤΙΜΕΣ

Ονομαστική ισχύς

22Kw

Ονομαστική απόδοση

93%

Θερμοκρασία καυσαερίων

<200C

Χωρ.νερού λέβητα

25l

Χωρ.δεξαμενής καυσίμου

70kg

Παροχή Ζ.Ν.Χ.

10,5l/min

Αυτονομία με ένα γέμισμα

18h συνεχούς λειτουργίας

Διάμετρος καπνοδόχου

100mm

Βάρος

140kg

Λέβητες FERROLI SFL με καυστήρα Ferroli P7 ή P12

Λέβητας υψηλής απόδοσης για στερεά καύσιμα
Το κορυφαίο μοντέλο της FERROLI με το νεότερο μοντέλο λέβητα SFL καύσης πέλλετ, ξύλου και μπριγκέτας. Το μοναδικό μοντέλο που δεν απαιτείται η αφαίρεση της πόρτας και του καυστήρα πέλλετ για την καύση του ξύλου.

Στον λέβητα Ferroli SFL μπορεί να εφαρμοστεί μία δεύτερη πόρτα που θα ανοίγει αριστερά και στη οποία προσαρμόζεται ο καυστήρας Ferroli SUN P. Έτσι η πόρτα για ξύλο ανοίγει προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καμία μετατροπή για την αλλαγή καυσίμου.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΣΕ ΠΕΛΛΕΤ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

 

MODEL

 

3

4

5

6

7

Ισχύς

Κάρβουν. KW
Ξύλο KW Πέλλετ KW

22,5
19,0
22,0

32,5
27,0
30,0

42,5
36,0
41,0

52,5
43,0
47,9

62,5
50,0
54,7

Κατάλληλος καυστήρας

 

SUN P7

SUN P7

SUN P12

SUN P12

SUN P12

Χωρ. σε νερό (l)

 

26

30

34

38

42

Χώρος καύσης

dm3

48

68

88

108

128

Πλάτος

mm

423

533

643

753

863

Διάμετρος καμινάδας

mm

150

150

150

180

180

Διαστάσεις πόρτας

mm

384x210

384x210

384x210

384x210

384x210

Πίεση λειτουργίας

bar

4

4

4

4

4

Βάρος

kg

193

241

289

337

385

Υψηλής απόδοσης χυτοσιδηρός λέβητας GG 20 (EN-GJL-200) καύσης ξύλου και πέλλετ.
Class 3 αποδοτικότητα σύμφωνα με το EN 303-5.
Μεγάλος χώρος καύσης 128 dm3, ώστε να χωράνε και μεγάλα καυσόξυλα.
Ρυθμιζόμενο άνοιγμα καμινάδας.
Ανοξείδωτος κάδος στάχτης με εύκολη πρόσβαση από εμπρός.
Περιλαμβάνει θερμοστάτη ρύθμισης, βαλβίδα ασφαλείας και σιλό για πέλλετ 140 kg.
Με σύστημα διπλής πόρτας για την καύση πέλλετ και ξύλου χωρίς καμία μετατροπή.

ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ FERROLI P7

ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ FERROLI P12

ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ KITURAMI

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ OIKONOMIA,  ΑΦΘΟΝΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
Ο λέβητας ξύλου KF είναι η εναλλακτική λύση που προσφέρει απόλυτη θέρμανση και πολύ ζεστό νερό χρήσης  με μεγάλη οικονομία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόκειται για λέβητα τριών διαδρομών καυσαερίων που επιτυγχάνει μεγάλη απόδοση με μικρό κόστος, καθώς με ελάχιστες τροφοδοσίες ξύλου καλύπτει τις ανάγκες μιας κατοικίας, για θέρμανση και ζεστό νερό ολόκληρο το 24ωρο(567 έως 1350 λίτρα την ώρα με Δ.Τ 30°C).
Λόγω των τριών διαδρομών ο λέβητας εκμεταλλεύεται πλήρως την καύση του ξύλου και τη θερμοκρασία των καυσαερίων. Η ένταση της καύσης αυξομειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της θέρμανσης ή του ζεστού νερού που καταναλώνουμε, πετυχαίνοντας άμεση θέρμανση και μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι λέβητες KF της KITURAMI  είναι απολύτως ασφαλείς καθώς διαθέτουν ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας και έλεγχου το όποιο εντοπίζει και αναγνωρίζει κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, ενώ παρέχει:
Αντιπαγωτική προστασία (λειτουργεί ακόμα και αν ο λέβητας είναι απενεργοποιημένος).
Προστασία από την έλλειψη νερού στο λέβητα.
Προστασία από υπερθέρμανση του νερού.

Για μέγιστη ασφάλεια  της υδραυλικής εγκατάστασης και των λεβήτων ξύλου η τοποθέτησή τους προτείνεται να γίνεται με ανοιχτό δοχείο διαστολής.

ΕΥΚΟΛΙΑ
Όλοι οι λέβητες ξύλου συνοδεύονται από πίνακα ελέγχου ο οποίος τοποθετείται στο εσωτερικό χώρο της κατοικίας, από τον οποίο μπορείτε να:
Ελέγχετε την λειτουργία του συστήματος
Επιλέγετε θέρμανση ή ζεστό νερό
Επιλέγετε την επιθυμητή θερμοκρασία στο νερό του λέβητα

ΕΓΓΥΗΣΗ
Παρέχεται πέντε χρόνια εγγύηση στον λέβητα και δύο χρόνια στα υπόλοιπα μέρη.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης

ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ ΠΥΡΟΛΗΣΗΣ

 

·  Λέβητας ξύλου ανάστροφης φλόγας
·  Oνομαστική ισχύ 25, 32 και 36 kW (21.500, 28.380 και 30.960 kcal/h)
·  Κατασκευή από υψηλής ποιότητας χάλυβα, το οποίο εγγυάται υψηλή απόδοση και σιγουριά
·  Απόδοση έως 85%
·  Πίνακας ελέγχου με ενσωματωμένο θερμικό ασφαλείας
·  Συνιστάται τοποθέτηση δοχείου αποθήκευσης νερού (buffer tank)
·  ∆υνατότητα αυτόνοµης λειτουργίας αλλά και σε συνδυασµό µε λέβητες πετρελαίου αερίου κ.α.
·  Τροφοδότηση με καυσόξυλα έως και 58 εκατοστά (ανάλογα με το μοντέλο)
·  Ενσωματωμένος ανεμιστήρας αναρρόφησης αέρα
·  Στιβαρή κατασκευή
·  Πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων

ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ KITURAMI

  

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μονάδες μικτής καύσης ξύλου-πετρελαίου της KITURAMI  KRM 30 και ΚRM 70 αποτελούνται από ένα λέβητα ξύλου και ένα λέβητα πετρελαίου με ενσωματωμένο καυστήρα, για να εξασφαλίζουν μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου και κυρίως του πετρελαίου.  Η εναλλαγή της καύσης από ξύλο σε πετρέλαιο γίνεται αυτόματα όταν τελειώσουν τα στερεά καύσιμα ή οποτεδήποτε το θελήσει ο χρήστης προσφέροντας άνεση και οικονομία.
Το ηλεκτρικό τάμπερ αέρα ανοιγοκλείνει αυτόματα ρυθμίζοντας την ένταση της φλόγας στο λέβητα ξύλου και διασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο νερό του λέβητα, επιτυγχάνοντας οικονομία στα καύσιμα.

 

ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ BUDERUS U052

 • Επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου/ υγραερίου για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης
 • Αξεπέραστη ποιότητα και βραβευμένο Design
 • Θερμική απόδοση από 24 kW έως 28 kW ( 20.640... 24.080 kcal/h)
 • Αυτόματη αυξομείωση της ισχύος του καυστήρα (Modulation) μέσω συστήματος BUS
 • ’Αμεση παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω του διθερμικού εναλλάκτη
 • Εύκολος χειρισμός του λέβητα με δυο ρυθμιστικούς διακόπτες σε συνδυασμό με τους θερμοστάτες χώρου RC της Buderus
 • Λειτουργία αντιπαγωτικής προστασίας
 • Πλήρες ασφαλιστικές και υδραυλικές διατάξεις
 • Μεγάλη ασφάλεια λειτουργίας και διάρκεια ζωής με την εγγύηση της Buderus

Ψηφιακός θερμοστάτης χώρου

 • Επιλέξτε ακόμη έναν ψηφιακό θερμοστάτη χώρου της σειράς Logamatic RC ανάλογα με τις ανάγκες σας, είτε ως απλή έκδοση RC10, είτε ως χρονοθερμοστάτης RC20 με 8 εβδομαδιαία προρυθμισμένα προγράμματα θέρμανσης. Ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης επιτηρεί και ρυθμίζει την ισχύ του καυστήρα (Modulation) έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια και να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων.

ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠYKNVΣΗΣ BUDERUS GH072

 

 • Επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης φυσικού αερίου /υγραερίου για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης (μοντέλο ..Κ)
 • Εναλλάκτης θέρμανσης υψηλής απόδοσης αλουμινίου-πυριτίου
 • Πλακοειδής εναλλάκτης ζεστού νερού χρήσης (μοντέλο ..Κ)
 • Ηλεκτρονική έναυση και επιτήρηση φλόγας με ιονισμό
 • Αναλογική ρύθμιση του καυστήρα 25…100% σε συνδυασμό με τους θερμοστάτες Logamatic RC
 • ΒC20 ψηφιακός αυτοματισμός ελέγχου και λειτουργίας του λέβητα και ενδείξεις βλαβών στη ψηφιακή οθόνη
 • EMS-Bus για τη σύνδεση ενός συστήματος ρύθμισης με αντιστάθμιση ( Logamatic σειρά RC ή Logamatic 4000)
 • Προστασία μπλοκαρίσματος του κυκλοφορητή
 • Λειτουργία αντιπαγωτικής προστασίας
 • Βαθμός απόδοσης έως και 109% (σε μερικό φορτίο 40/30°)
 • Ενσωματωμένο μανόμετρο, δοχείο διαστολής 12 L, κυκλοφορητής τριών ταχυτήτων, βαλβίδα ασφαλείας 3 bar, τρίοδη βάνα εναλλαγής θέρμανσης/ ζεστού νερού με κινητήρα (μοντέλο Κ και απλό)
 • Ηλεκτρική προστασία IP X4D

Βασικός εξοπλισμός

 • Σετ καπναγωγού - ομοκεντρικός σωλήνας Φ 60/100. Απαγωγή καυσαερίων τύπου C13.
 • Logamatic RC10 Θερμοστάτης χώρου αναλογικής λειτουργίας 16 V DC.

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛAΙΟΥ KITURAMI

Οι χαλύβδινες μονάδες πετρελαίου TURBO PLUS της KITURAMI διαθέτουν υψηλή τεχνολογία και συμπεριλαμβάνουν όλα τα υλικά του λεβητοστασίου, κυκλοφορητή, βαλβίδα ασφαλείας, βάνα πλήρωσης, μανόμετρο, δοχείο διαστολής, αυτόματο εξαεριστικό και τρίοδη βάνα, με τέλεια εργονομία.
Έχουν τη δυνατότητα να λειτουργίας  ακόμα και χωρίς συμβατική καμινάδα.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ
Έχουν μικρές διαστάσεις (365mm πλάτος, 650mm βάθος, 890mm ύψος), με διακριτικό design και είναι κατάλληλες για κατοικίες έως και 200τ.μ.,. 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
O λέβητας της μονάδας TURBO PLUS είναι χαλύβδινος και κυλινδρικός για να απορροφά εύκολα την υδραυλική πίεση και να αποφεύγονται οι υγροποιήσεις που δημιουργούνται κατά την καύση του πετρελαίου.
Ο καυστήρας της KITURAMI που είναι τοποθετημένος στο λέβητα είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία TURBO. Με την τεχνολογία αυτή  τα καυσαέρια ανακυκλώνονται μέσα στον θάλαμο καύσης εξοικονομώντας ενέργεια.

ΑΦΘΟΝΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
Το ενσωματωμένο boiler της μονάδας της KITURAMI  παράγει  άμεσα μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού (567 έως 1000 λίτρα την ώρα με Δ.Τ 30°C) χειμώνα- καλοκαίρι οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσουμε ανοίγοντας απλά την βρύση του μπάνιου.

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΑΕΡΙΟΥ BUDERUS

 • Χυτοσιδηρός (μαντεμένιος) λέβητας χαμηλών θερμοκρασιών πετρελαίου/
 • αερίου σύμφωνα με το DIN EN303.
 • Ο λέβητας είναι κατασκευασμένος από ειδικό κράμα μαντεμιού GL180M (πατέντα της Buderus).
 • Εύκολος καθαρισμός του λέβητα.
 • Δυνατότητα αλλαγής της φοράς του ανοίγματος της πόρτας από δεξιά σε
 • αριστερή.
 • Μόνωση πάχους 80 mm του λέβητα για τον περιορισμό των θερμικών
 • απωλειών.
 • Ο λέβητας παραδίδεται δεμένος μαζί με τα καλύμματα.
 • Βαθμός απόδοσης έως και 94%.
 • Οικονομική λειτουργία σε συνδυασμό με τον πίνακα Logamatic 2107.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ


Tο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά σε στέγες» είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όσους σκέφτονται να επενδύσουν, ιδίως αυτή την εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε κάθε επένδυση. Η επένδυση είναι εγγυημένη για 25 χρόνια αποκομίζοντας τεράστια οφέλη για τον πολίτη - επενδυτή και παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος έως 10 κιλοβάτ (KWp) στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν στην κυριότητά τους το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι τις 31/12/2019.
Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο είναι πολλαπλάσια της τιμής που αγοράζουμε από τη ΔΕΗ και σήμερα ανέρχεται στα 0,495 €/KWh. Τα έσοδα του επενδυτή πιστώνονται μετά από λογιστικό συμψηφισμό με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει για τις ανάγκες του ο κάτοχος του φωτοβολταϊκού συστήματος.
Η τιμή πώλησης αναπροσαρμόζεται ετησίως αυξητικά κατά 25% του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους όπως αυτός καθορίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Υπογράφεται 25ετής σύμβαση με τη ΔΕΗ για την πώληση της παραγόμενης ενέργειας.
Η αξία που αναλογεί στην παραγόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας συμψηφίζεται με την αξία της κατανάλωσης. Η διαφορά τους, εφόσον είναι θετική για τον επενδυτή, πιστώνεται από τη ΔΕΗ στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο επενδυτής στη σύμβαση συμψηφισμού.
Για την εγκατάσταση του Φ/Β συστήματος δεν απαιτείται ειδική άδεια από την πολεοδομία.

 

KLIMATHERM KLIMATHERM KLIMATHERM KLIMATHERM

 

 
SerresVres2009-10 E-mail: serresvres@hotmail.gr & info@serresvres.gr